Aanbod

Woonbegeleiding

Soms is zelfstandig wonen nog een stap te ver en heb je een beschikking voor beschermd of begeleid wonen gekregen. Bij Futurum is dit mogelijk. Er is zowel de mogelijkheid voor het wonen in een woongroep bestaande uit maximaal zes bewoners, als het zelfstandig wonen in een appartement. 

Als je bij Futurum komt wonen, betekent het dat je kiest voor kleinschalig wonen in huiselijke sfeer. Met gerichte, persoonlijke begeleiding werken wij samen aan de vastgestelde doelen. Onze zorg is dan ook maatwerk! Wij bieden onder andere ondersteuning in het structureren van je dag en hulp bij het maken van keuzes. Daarnaast bieden wij gezamenlijke activiteiten aan waaronder zwemmen, eetavonden, koffie momenten en sporten zodat je sociale contacten opdoet. Wij leren je hoe je een huishouden draaiende houdt. Ook is er de mogelijkheid om onder begeleiding te sporten of studiebegeleiding te krijgen. Dit is slechts een deel van ons aanbod.

Onze groepen worden samengesteld op basis van leeftijd, gedeelde interesses en hulpvragen. Wil je een keer komen kijken? Wij geven vrijblijvend een rondleiding! Er is verschil tussen beschermd en begeleid wonen. Heb je hier vragen over, neem gerust contact met ons op.

"Met gerichte, persoonlijke begeleiding werken wij samen aan de vastgestelde doelen."

"Begeleiding in eigen omgeving op het gebied van diverse uitdagingen."

Ambulante begeleiding

Heb je ondersteuning nodig zonder dat je beschermd of begeleid woont? Dat kan ook bij Futurum!

Wij begeleiden je in je eigen omgeving op het gebied van bijvoorbeeld dagstructuur, werkgerelateerde problemen, aanleren van sociale vaardigheden en balans vinden tussen werk en privé. Wij bieden onder andere aan: ambulante begeleiding aan huis, ambulante begeleiding op een van onze locaties.

Ook bieden wij groepsactiviteiten aan vanaf 18 jaar, denk hierbij aan sportieve activiteiten, koken en samenzijn (aanleren sociale vaardigheden en uitbreiden van sociaal netwerk van de cliënt).

Om in aanmerking te komen voor ambulante begeleiding heb je een indicatie nodig van het wijkteam.

Dagbesteding

Futurum biedt dagbesteding aan in het eetwerk-café in het Huis van Leusden. Dit in samenwerking met QliChef en Abrona.  

Cliënten met een indicatie kunnen hier terecht om o.a. horeca-ervaring op te doen en om sociale angsten te overwinnen. 

Is de horeca niet jouw ding? Geen probleem. Futurum werkt samen met verschillende aanbieders voor dagbesteding en kan samen met jou naar een geschikte plek zoeken.

"Cliënten met een indicatie kunnen terecht in ons eetwerk-café."